Izložba "Oslobađanje" sutra u Umetničkom prostoru U10 1Foto: Promo/U10

„Materijalno, sve ono opipljivo, bogatimo rečima i emocijama kako bi preraslo u jedino nasleđe za koje smo spremni da se borimo, živimo sa predmetima koje smo, svesni toga ili ne, „opteretili“ imaginarnim diskursom i gotovo da se ne možemo osloboditi oformljenog narativa oko predmeta i ljudi“, to su povodom izložbe „Oslobađanje“ ukazali njeni orgnizatori i pozvali zainteresovane na učešće u instalaciji autora Artinjana Artinovića i Kristine Armuš, u Umetničkom prostoru U10, od srede, 7. septembra, od 19 sati.

Kolektivno oslobađanje je vodeći narativ projekta, kazali su organizatori i pozvali posetioce da u prostoru ostave predmete/pesme/knjige/fotografije/slike, sve sa čim im više nije jednostavno živeti. Kao jedini uslov za učešće navode da, nakon što im jednom ostavite terete, više nikada ne pomislite na njih.

„Kako s vremena na vreme dođemo do zaključka da su naši životi univerzalni, neraskidivo povezani svim iskustvima i emocijama koje svako od nas oseća, prostor u kojem se dešava projekat Oslobađanje podeljen je na dva dela: prvi koji istražuje privatni, lični, intimni proctor, dok drugi deo pokušava da nas poveže i na jednom mestu istakne kolektivni teret nasleđa u kojem odrastamo, živimo i umiremo“, istakli su organizatori.

Izložba traje do 17. septembra, a posetioci mogu sve do tada ostavljati svoje predmete u Umetničkom prostoru U10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari