Na 42 izložbena panoa prikazani su plakati najznačajnijih filmova jugoslovenskog opusa, od prvog jugoslovenskog igranog filma Vjekoslava Afrića „Slavica“, preko filmova Soje Jovanović („Orlovi rano lete“, „Pop Ćira i pop Spira“, „Put oko sveta“), Žike Mitrovića („Marš na Drinu“, „Protestni album“), Veljka Bulajića, Rajka Grlića, Lordana Zafranovića, Želimira Žilnika, Dušana Makavejeva, Gorana Paskaljevića, Aleksandra Đorđevića, Srđana Karanovića, Gorana Markovića i mnogih drugih.
Autori izložbi su dr Mirko Peković, muzejski savetnik, naučni saradnik Vojnog muzeja i Olivera Vučković, istoričar, rukovodilac Službe za programsku delatnost JP „Beogradska tvrđava“.

Posetioci Beogradske tvrđave biće u prilici da se upoznaju sa istorijom razvoja jugoslovenskog filma i najznačajnijim delima, kao i sa vrednošću filma kao istorijskog dokumenta, kroz predstavljanje nekadašnjeg filmskog reklamnog materijala.

Izložbu je realizovalo JP „Beogradska tvrđava“, u saradnji sa Vojnim muzejom i Jugoslovenskom kinotekom, a na Savskom šetalištu na Kalemegdanu moći će da se pogleda do kraja marta 2017. Godine.