Izložba slika i crteža kragujevačkog umetnika u Zrenjaninu 1Foto. privatna arhiva

Likovni umetnika Đorđe Slavković iz Kragujevca predstaviće se izložbom slika i crteža pred zrenjaninskom publikom na postavci „Sastajališta“ koja se ogranizuje u galeriji Kulturnog centra Zrenjanina.

Izložbu čine ulja na platnu i crteži nastali protekle dve godine, na kojima je predstavljeno autorovo viđenje odnosa čoveka i mašine, o njihovoj ulozi u svakodnevnom životu gde mašine pored funkcija, sadrže i određeni estetski karakter.

„Naziv „Sastajališta“ polazi od ideje o skupovima međusobno funkcionalno zavisnih ili nezavisnih elemenata u zajedničku slikarsku celinu, predstavljenu zarad prikaza likovnosti i postavljanja nesvakidašnje tačke posmatranja predmeta čime im se pripisuje nova uloga“, navodi autor o svojoj postavci.

Đorđe Slavković diplomirao je na filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu na Odseku za primenjenu umetnost, studijski program „Zidno slikarstvo“ u klasi prof. Gorana Rakića. Master studije završio je na istom fakultetu pod mentorstvom prof. dr um. Bojana Otaševića.

Otvaranje izložbe je u četvrtak, 20. oktobra u 19 časova u Velikom salonu zrenjaninskog Kulturnog centra. Dela će biti izložena do 1. novembra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari