Izložba slika Mihajla Miše Kravceva u Milanu: Zavodljivost boja, mašte i života 1Foto: Iz lične arhive

Izložba slika beogradskog slikara i pisca Mihajla Miše Kravceva koja se održava u uglednoj milanskoj galeriji „Miro Pesolja“ privukla je pažnju vodećih italijanskih medija.

O ovom događaju su, između ostalih, izvestili dnevnici Đornale i Korijere de la Sera, a emitovan je i prilog na tamo veoma gledanoj TV Lombardija. Slike Mihajla Miše Kravceva, na izložbi pod nazivom „Lično putovanje internacionalnog umetnika“ koje je izabrala kustos Linda Pavlova, mogu da se pogledaju do kraja aprila.

Dela srpskog slikara privukla su pažnju jednog od najznačajnijih italijanskih likovnih kritičara Đorđa Grasa, koji je rekao da je Kravcev „jedan od nosilaca novog – pokreta – revolucionizma“.

– Umetnik uspeva kroz svoja dela da prikaže okom nevidljivo, ono što vidite samo u snu, u mašti, percepcija umetnikovog života i emocija koje se šire na druge. Sve to polazi za rukom ovom velikom umetniku poreklom iz Srbije. Dela Miše Kravceva čine život, pa i sve nas i samog čoveka lepšim jer vas zavede bojama, maštom, umetnikovom ljubavlju za životom, za prirodom, za estetikom, a to je nešto što retko pronalazim u umetnicima – kazao je Graso.

Miša Mihailo Kravcev (1962) je poreklom Rus, živi i radi u Beogradu. Novelom „Proleće jednog lava“ (1982) i romanom „Anđeo slučajnosti“ (1983) prvi put se predstavio kao pisac, mada je ovdašnjoj kulturnoj javnosti već odavno bio poznat kao slikar sa velikim brojem izložbi i priznanja. Prošle godine imao je retrospektivnu izložbu „Purpurni feniks“ u Domu Vojske Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari