Rešad Prtinac, muzej "Ras", Novi PazarFotografija: Mina Jovičić

Samostalna izložba “Prizori”, akademskog slikara Rešada Prtinca, otvorena je u petak, u muzeju “Ras”, u Novom Pazaru. To je ujedno i prva izložba u tom muzeju ove godine, koji beležava 70 godina postojanja.

– Sve slike su muzejski eksponati, pokazuju nam one građevine kojih više nema u Novom Pazaru, ali ih ima u našim sećanjima i na brojnim fotografijama, ali i one građevine koje i danas postoje i predstavljaju lepote našeg grada – istakao je Fuad Baćićanin, direktor muzeja „Ras“

Prtinac je izložio 12 slika, koje su namenski rađene za muzej, a predstavljaju stare slike Novog Pazara.

-Ovo nije ono što inače slikam, ali hteo sam da izađem iz te neke konforne zone i uđem u realan motiv. Ovo je donekle i jedan primer kako stara čaršija može da se radi, a da se ne banalizuje. Nadam se da sam uspeo u tome – istakao je umetnik.

Rešad Prtinac je dobitnik brojnih nagrada, realizator i učesnik više saziva kolonija „Sopoćanska viđenja“ i „Sandžak inspiracija umetnika“, kao i većeg broja značajnih kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

U Novom Pazaru samostalno je izlagao četiri puta, a bio je i deo likovne grupe Urbis, koja je okupljala mlade umetnike ovog grada.

Svi zainteresovani moći će da posete ovu izložbu u narednih mesec dana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari