Ja sam staromodan, zalažem se za tradicionalnu školu dirigovanja

Nemački dirigent Gabrijel Felc o svojoj prvoj sezoni na mestu šefa-dirigenta Beogradske filharmonije

Ostavite komentar


  1. „monumentalne Simfonije Rajnholda Glijera „Ilja Muromec“.“ Monumentalne za vas, za mene je to trećerazredno delo. Premda se o ukusima ne raspravlja….tek za mene je, na primer, monumentalan Telemanov – „Orpheus“ ili „Daniel“ ili Don Quixotte…. zaboravljeni barokni biseri, a od dirigenta iz Nemačke bi očekivao da nam takva dela prezntuje (i to bi takođe bila prva balkanska izvođenja posle toliko vekova).

Ostavite komentar


Kultura

Survivor 2024 pobednici

SURVIVOR 2024 dobio pobednike: Poznato ko su „jedini preživeli“ iz crvenog i plavog plemena

Nakon tri meseca nesvakidašnjih izazova i emotivnih trenutaka, finalisti Survivor-a suočili su se s poslednjim iskušenjima, te su najbolji iz plavog i crvenog plemena dobili titule pobednika. Studentkinja Tijana Jeremić odnela je konačnu pobedu u igri protiv personalnog trenera Stefana Arsića, a vaterpolista Luka Rimac iz Osijeka bio je bolji u igri protiv profesorke fizičkog vaspitanja Mihaele Pavlović.

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.