true detective januarFoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Januar je već iza ćoška i vreme je da proverimo koje sve serije izlaze a koje jedva čekamo da pogledamo.

Osim toga što se praznična atmosfera i dalje oseća, januar je ujedno i početak sezone za pojedine serije.

U 2023. godini, striming servisi doneli su brojne zanimljive serije koje su se dopale publici i kritičarima, a spremili su svašta i za narednu godinu.

Najiščekivanije serije koje izlaze u januaru:

The Brothers Sun (4. januar – Netflix)

Ovo je krimi-drama od osam epizoda, čija radnja počinje kada vođa jedne tajvanske kriminalne grupe bude ubijen.

Tada njegov najstariji sin, čuveni ubica, putuje u Los Anđeles kako bi zaštitio svoju majku i mlađeg brata, koji do tada nije znao za kriminalne aktivnosti svoje porodice.

U opisu serije stoji da će ova, sada tročlana porodica pokušati da zaceli sve rane i ponovo se ujedini pre nego što ih ubije neko od brojnih neprijatelja.

Ted (11. januar – Peacock)

Ova serija je mnogo vedrija od prethodne sa liste i predstavlja prednastavak istoimena dva filma Seta Mekfarlana o plišanom medi Tedu.

Ted je ovde sa svojim 16-godišnjim prijateljem Džonom Benetom i njegovim roditeljma Metijem i Suzan i rođakom Bler.

Sve to je neposredno nakon što je Džon poželeo da njegov meda oživi i prati kako su oni postali nerazdvojni.

Autori seriju opisuju kao iskorišćavanje već postojećeg uspešnog serijala, jer je to tipično za današnji striming sadržaj i ovu generaciju.

Criminal Record (12. januar – Apple Tv+)

Piter Kapaldi je odličan u svakoj ulozi, od serije Doctor Who pa do takođe serije The Devil’s Hour, a u januaru stiže još jedno naizgled dobro ostvarenje.

On tumači prekaljenog detektiva koji zajedno sa mlađom koleginicom mora da reši jedan stari slučaj ubistva koji je mnogo komplikovaniji nego što deluje na početku.

True Detective: Night Country (14. januar – HBO Max)

Popularna antologijska serija konačno će dobiti četvrtu sezonu, a u njoj pratimo detektivke u tumačenju Džodi Foster i Kali Rajs kako pokušavaju da reše misteriju osam muškaraca koji nestanu na Aljasci.

U opisu stoji: Duga noć pada na Enis u Aljasci i osmorica ljudi sa istraživačke stanice nestaju bez traga, a detektivke Liz Danvers i Evanđelina Navaro moraće da se suoče sa sopstvenim mrakom i istraže tajne skrivene ispod polarnog leda.

Griselda (25. januar – Netflix)

Od tvoraca serije Narcos stiže novo ostvarenje koje nije povezano ni sa ovom serijom ni sa njegovim spinofom Narcos: Mexico.

U njoj Sofija Vergara tumači Grizeldu Blanko, stvarnu kraljicu kokaina iz Kolumbije, a serija prati njen put od opskurnosti do jednog od naprofitabilnijih kartela na svetu.

Masters of the Air (26. januar – Apple TV+)

Ova serija služi kao neka vrsta nastavka na HBO mini-serije Band of Brothers i The Pacific i zaokružuje priču o Drugom svetskom ratu.

Zasnovana je na istoimenoj knjizi Donalda L. Milera i prati ljude iz bombaške grupe („krvava stota“) koja je pomogla da se uništi Treći rajh.

Izvor: BGR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari