Jednodnevna izložba „Kineska četvrt“ u Manual muzeju zaboravljenih umetnosti 1

U susret kandidaturi Grada Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, Manual Co organizuje jednodnevni događaj-izložbu „Kineska četvrt“ sutra, u četvrtak 21. juna od 18 sati u prostorijama Manual muzeja zaboravljenih umetnosti (M.F.A.M.), u Kineskoj četvrti, Bulevar Despota Stefana 5, u Novom Sadu.

Izložba radova studenata treće godine osnovnih akademskih studija arhitekture, rezultat je dugogodišnje saradnje kompanije Manual i Fakulteta tehničkih nauka, odseka za arhitekturu i urbanizum, sa kojim je Manual potpisao sporazum o  umetničko-istraživačkoj i poslovno-tehničkoj saradnji. U okviru izložbe će biti predstavljeni rezultati rada istoimenog studio-projekta, realizovanog tokom prošle i ove godine, na predmetima Arhitektonsko projektovanje 1,  Urbanističko projektovanje 1 i Arhitektonsko projektovanje 2, uz podršku Manual muzeja zaboravljenih umetnosti (M.F.A.M.).

Nastavni tim koji radi sa studentima čine: dr Darko Reba, dr Miljana Zeković, dr Dragana Konstantinović, dr Višnja Žugić, dr Marina Carević, Slobodan Jović, Ivana Maraš, Rastko Nožinić i Bojan Stojković.

Čitav projekat postavljen je u središte aktuelnih kulturnih i urbanih politika grada, koje intenzivno razmatraju i eksploatišu prostor Kineske četvrti. Upravo zato, kreativno istraživanje i rad studenata oslonjeno je na relevantne razvojne procese kulture i društva, aktuelne arhitektonske i urbane strategije, potrebe institucionalne i alternativne kulturne scene, sadašnje i buduće korisnike- privrednike i kreativne radnike, a u cilju kreiranja i predstavljanja prostornih intervencija osetljivih na  jedinstveni karakter i ambijentalne vrednosti prostora.

Organizatori najavljuju da će studenti i na licu mesta publici prezentovati izrade maketa i da će izložba trajati celo veče.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari