Jelena Trivan odlazi iz Službenog glasnika: Ispunjavam obećanje koje sam dala 1foto FoNet/Telekom Srpska

Direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan rekla je da se povlači sa čela te izdavačke kuće.

Jelena Trivan, koja je pre godinu dana postavljena za generalnu direktorku Telekoma Srpske u trenutku kada je još uvek obavljala funkciju direktorke Službenog glasnika, završila je svoj mandat u Službenom glasniku, a Vlada Srbije postaviće u narednom periodu novog direktora tog javnog preduzeća, saopštio je Službeni glasnik.

Za direktorku Službenog glasnika dva puta je izabrana na javnom konkursu i svih osam godina njenog mandata, kako navode, Glasnik je poslovao sa dobiti.

“Za ovih osam godina postavila sam Službeni glasnik na vrh srpske kulture i izdavaštva i dokazala da se javno preduzeće može voditi odgovorno tako da pomaže državi i kontinuirano ostvaruje dobit. Zahvalna sam javnosti koja je to prepoznala kroz nagrade za najboljeg menadžera i književnim kritičarima koji ovo vreme u kome sam ja bila na čelu Službenog glasnika nazivaju zlatnim dobom ove izdavačke kuće“, izjavila je Jelena Trivan.

Ona je naglasila i da je pokazala da javno data reč još uvek nešto vredi i da neću biti na čelu dve firme, kako sam i obećala, a na šta sam pristala samo zbog izbora i nemogućnosti Vlade da postavi novog direktora ranije.

„I ovu godinu završavamo u plusu i svom nasledniku ostavljam značajno bolje preduzeće od onog kakvo sam zatekla. Iza mene ostaje preko 2000 naslova neprocenjive vrednosti, koje sam potpisala kao glavni i odgovorni urednik, i za mene će ovaj deo moje karijere biti izvor mog najvećeg ponosa“, rekla je Trivan.

Službeni glasnik je, kako navode u saopštenju, preuzeo i spasao i izdavačku kuću
„Prosveta“ i obnovio knjižaru „Geca Kon“, koja je sada jedna od najprestižnijih evropskih knjižara.

Kako je Danas nezvanično saznao, bivši ministar prosvete Mladen Šarčević biće novi direktor Službenog glasnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari