Da li će u Vranju opet biti paralelni "Borini književni dani" 1Foto: Vojkan Ristić

Manifestacija „Borini književni dani“ biće održana od 21. do 24.marta u pozorišnom klubu, najavljuju iz JU Biblioteka „Bora Stanković“ u Vranju.

U programu u kome se najavljuje gostovanje dr Ljiljane Pešikan Ljuštanović i dr Gorane Raičević sa novosadskog Univerziteta, kao i dr Zorana Dimića, profesora sa Filozofskog fakulteta u Nišu.

Ovoga puta izostaje tradicionalno dodeljivanje nagrade „Borisav Stanković“ za najbolje prozno delo na srpskom jeziku nekog od autora sa srpske književne scene u prošloj godini.

Očekuje se da bi tu nagradu moglo da dodeli Književna zajednica „Borisav Stanković“ kojom rukovodi književnik Miroslav Cera Mihailović koji je u višegodišnjem sukobu sa lokalnim gradskim vlastima.

Gost Vranja biće i pisac Vladimir Tabašević, a jedno veče biće posvećeno i nedavno preminulom dr Momčilu Zlatanoviću o kome će govoriti njegovi najbliži saradnici dr Stana Smiljković, urednik „Izabranih dela“ književnik Zoran S. Nikolić i dr Danijela Popović Nikolić sa Filozofskog fakulteta u Nišu.

Na završnoj večeri 24. marta govoriće i pisac Siniša Pavlović.

Kulturna javnost u Vranju očekuje i reakciju Književne zajednice „Borisav Stanković“ i njenog urednika Mihailovića, kao i najverovatnije održavanje paralelnog programa u slavu najpoznatijeg Vranjanca.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari