“Kazan Kultu Kladovo” Ministarstvo kulture odobrilo 700 hiljada dinara 1

Pod nazivom „Lokalne zajednice i očuvanje nematerijalnog kulturnog nasleđa“ ove godine biće održan „Kazan Kult Kladovo“, manifestaciju koju je Ministarstvo kulture i informisanja kroz konkurs za oblast kulturnog nasleđa, podržalo sa 700 hiljada dinara.

Organizator “Kazan Kulta Kladovo” je Biblioteka “Centra za kulturu Kladovo“ u kojoj navode da će festivalsku manifestaciju pratiti i međunarodna konferencija.

-Okosnicu ovogodišnjeg “Kazan kluta” čini sagledavanje potencijala koje nasleđe ima za lokalnu sredinu. I to se pre svega ogleda kroz očuvanje i promovisanja nematerijalnog i kulturnog nasleđa, kroz prizmu menadžmenta u kulturi, njegovog potencijala za revitalizacije ili kreiranje imidža lokalnih sredina i mogućnostima da doprinese kulturnom, ekonomskom i društvenom napretku lokalne zajednice. – pojašnjava direktorka kladovske Biblioteke “Centra za kulturu” Žaklina Nikolić.

Od nje saznajemo da će pored naučne konferencije, tokom dvodnevnog trajanja manifestacije biti organizovane tematske edukativne radionice, izložbene aktivnosti, promocija knjiga i umetničko-scenski nastup, a sve sa ciljem da se lokalna zajednica podstakne da prepozna ove aspekte nematerijalnog kulturnog nasleđa i uključi se u njihovu zaštitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari