KG Slem - Otvoreno prvenstvo Kragujevca u slem poeziji 1Foto: Promo

 

Kolektiv Sklopka (Samoupravni kulturno-obrazovni pokret Kragujevca) i Studentski kulturni centar Kragujevac raspisuju konkurs za prvi „KG SLEM”, takmičarskoj pesničkoj manifestaciji u slem poeziji.

Organizatori pozivaju pesnike i pesnikinje iz Srbije da na e-mail [email protected] pošalju tri autorske pesme i kraću biografiju u jednom word dokumentu sa subjektom poruke „KG SLEM”.

Konkurs je otvoren od 25. jula do 15. avgusta.

Nakon toga će žiri odabrati osmoro finalista koji će biti pozvani da 30. septembra učestvuju na otvorenom prvenstvu Kragujevcu u slem poeziji. Za učesnike će biti obezbeđeno refundiranje putnih troškova i smeštaj u Kragujevcu.

U kratkim pesničkim dvobojima, publika i tročlani žiri biraće „boljeg” koji ide u sledeći krug do velikog finala. Žrebanjem na početku festivala napraviće se „kostur”, pa će se tako iz četvrt finala, preko polufinala stići do finala u kome najbolje očekuju nagrade.

Pobedniku/pobednici će biti uručen pehar otvorenog prvenstva Kragujevca u slem poeziji i novčana nagrada od 10.000 dinara, dok će i ostali učesnici dobiti prigodne poklone.

Grad Kragujevac finansijski je pomogao održavanje KG Slema.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari