Kiš najčitaniji i prošle godine 1Foto promo / fotodokumentacija Arhipelaga

Knjige Danila Kiša „Iz prepiske“, „Rani jadi“ i „Enciklopedija mrtvih“ najčitanije su u izdanju „Arhipelaga“ tokom 2022. godine, piše Nova.rs.

U godini u kojoj je obeležio 15. rođendan, „Arhipelag“ je povećao broj prodatih primeraka knjiga na godišnjem nivou, kao i broj prodajnih mesta u Srbiji i regionu na kojima čitaoci mogu da nađu knjige u njihovom izdanju. U toku 2022. godine značajno se povećao i broj članova Kluba čitalaca „Arhipelag“.
Među najčitanijim delima su i istoriografska studija ruskog istoričara Olega Hlevnjuka „Staljin: Život jednog vođe“.
Čitaoci su bili zainteresovani i za roman Jelene Lengold „Lakonogi dan“, dve knjige Ljudmile Ulicke, roman „Zaista kuga“ i knjiga priča „O telu duše“, dve knjige priča Mihajla Pantića „Priče o piscima“ i „Nijedna od sedam“, dve knjige Srđana V. Tešina, roman „Mokrinske hronike“ i „Luka kaže: Knjiga priča za decu i razmažene roditelje“.
Među najčitanijim je i istorijski roman Nikole Moravčevića o Stefanu Nemanji „Veliki župan“, zatim knjiga slovenačke teoretičarke Renate Salecl „Čovek je čoveku virus“, studija italijanskog istoričara Eđidija Ivetića „Istorija Jadrana“, kao i roman Nine Savčić „U lancima“.
Veoma je tražen i roman Vladimira Jaćimovića „Povratak na Zejrek“, antologija „Priče o Danilu Kišu“, čiji je priređivač pisac Milenko Stojčić, roman Janija Virka „Ljubav u vazduhu“, knjiga pesama Tanje Stupar Trifunović „Zmijštak“, kao i „Antologija savremene rumunske priče“ koju je priredila Oana Hergenreter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari