Kiš: Želim da organizujemo izložbu Vladimira Veličkovića 1Foto: STEFANA SAVIĆ

„Voleo bih da organizujemo izložbu Vladimira Veličkovića, jednog od naših najistaknutijih umetnika na domaćoj i svetskoj sceni.“, izjavio je novi vršilac dužnosti direktora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, Viktor Kiš, koji je danas od Slobodana Nakarade preuzeo tu funkciju.

„Moram da priznam da imam tremu. Nije nimalo lako nastaviti sa programima u Muzeju koji je posle više od decenije svoja vrata otvorio domaćoj i stranoj publici izložbom umetnice Marine Abramović. To je vrlo visoko postavljena lestvica, kako umetnički i kreativno, tako i produkcijski. Svakako, prvo šta moramo da uradimo, jeste da konačno decentralizujemo scenu savremene umetnosti u Srbiji i da stalnu postavku Muzeja stavimo na domaću, a ukoliko se ukaže prilika i na regionalnu turneju“, najavio je Kiš.

Kiš je dodao, da pored realizacije već isplaniranih izložbi u narednom periodu ima želju i da program Muzeja obogati brojnim novim inicijativama i afirmiše mlade umetnike.

„Posebnu pažnju sigurno ćemo usmeriti i dobrim pripremama za sledeće Venecijansko bijenale“, najavio je Kiš.

Dosadašnji predsednik Upravnog odbora Muzeja savremene umetnosti prof. dr Nikola Šuica povukao se juče sa ove funkcije, istovremeno zadržavši mesto člana u Upravnom odboru Muzeja.

Novoimenovani član Upravnog odbora Muzeja Nikola Božović ističe da rukovodstvo u novom sastavu više nema vremena za gubljenje.

„Svi članovi Upravnog odbora MSU imaju dovoljno iskustva i dovoljno dobre namere. U ovim uzbudljivim vremenima moja genercija ima priliku da pomogne u razvoju umetnosti u Srbiji. Ukoliko to nije moguće, mi ćemo taj posao prepustiti nekome drugome“, poručio je Božović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari