Kladovo: Kulturolog Jovan Janjić – Biti čovek u savremenom svetu 1Foto: J. B. K.

Obeležavanje gradske slave Kladova, Spasovdana, 160 godina postojanja kladovskog pravoslavnog hrama Sveti Georgije i 75 godina od osnivanja kladovske Biblioteke povod su za organizaciju tribine na kojoj će kulturolog dr Jovan Janjić, inače biograf patrijarha Pavla, govoriti na temu “Biti čovek u savremenom svetu”.

Kulturolog dr Jovan Janjić, univerzitetski profesor, biograf patrijarha Pavla, autor brojnih knjiga govoriće u sredu, 1. juna na tribini u Kladovu.

Tema tribine je “Biti čovek u savremenom svetu”, a organizuju je Opština Kladovo, hram Svetog Georgija u Kladovu i Biblioteka „Centar za kulturu“ povodom obeležavanja Spasovdana gradske slave Kladova, 160 godina od postojanja hrama Sveti Georgije u Kladovu i 75 godina od osnivanja Biblioteke.

Janjić je srpski piac, pravnik i doktor kulturoloških nauka, jedan od vodećih srpskih stvaralaca na polju hrišćanske kulture. Redovni član je Pravoslavne akademije nauka, umetnosti, pronalazaštva i inovatorstva i Srpske duhovne akademije.

O njemu se govori kao o „istraživaču i čoveku koji širi duhovnu kulturu”, da je „čovek čija reč se čuje i čije delo se vidi” i da je njemu „Istina najveći ideal”

Tribina će biti održana u parohijskom domu hrama Svetog Georgija u Kladovu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari