Edukativne radionice za decu i prosvetne radnike u Negotinu i Kladovu 1Foto: Biblioteka Kladovo

U susret Međunarodnom danu dečije knjige u Negotinu i Kladovu biće održane zanimljive edukativne radionice. U prvom planu biće poezija i kazivanje stihova, radionice za decu i prosvetne radnike održaće Elizabeta Georgiev, bibliotekarka, književnica, prevodilac iz Dimitrovgrada.

Narodna biblioteka ,,Dositej Novaković“ Negotin ugostiće u četvrtak, 30. marta, Elizabetu Georgiev, diplomiranu bibliotekarku savetnicu Narodne biblioteke „Detko Petrov“ Dimitrovgrad, koja se osim bibliotekarstvom, bavi i naučnim i književnim radom.

U negotinskoj biblioteci Elizabeta Georgiev održaće tri edukativne radionice “Knjigačuda i druge knjigoigrarije” namenjene prosvetnim radnicima i osnovcima.

Prosvetnim radnicima, učiteljima, nastavnicima i profesorima koji pripremaju učenike za kazivanje poezije namenjena je radionica Pesma kao putokaz, a radionica Tri lica i ptica biće književni susret sa recitatorima – učenicima starijih razreda na kome će Elizabeta Georgiev predstaviti svoje pesme koje deca recituju na recitatorskim smotrama.

Interaktivnim performansom na temu knjiga, biblioteka, čitanje, stvaralaštvo uz animaciju lutaka gošća iz Dimitrovgrada pokazaće učenicima nižih razreda osnovnih škola da je Knjiga divna stvar, kako se edukativna radionica i zove.

“Knjigoigrarije” Elizabete Georgiev dan kasnije biće u Kladovu, u tamošnjoj biblioteci gde će se ova svestrana biblioterka družiti sa kladovskim osnovcima i njihovim učiteljima i nastavnicima.

Povod za gostovanje Elizabete Georgiev, kako kažu u kladovskoj Biblioteci, je 2. april Međunarodni dan dečje knjige uoči koga je ova ustanova organizovala nagradni likovni konkurs “Bajkoviti snovi”.

Petak, 30. mart, poslednji je dan za predaju likovnih radova osnovaca uzrasta od sedam do deset godina koji crtaju na temu omiljene bajke Hansa Kristijana Andersena.

Proglašenje pobednika ovog konkursa i uručivanje nagrada biće održano 3. aprila 2023. godine u prostorijama biblioteke „Centar za kulturu“ u Kladovu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari