Kladovo, Negotin: Svetosavske akademije za Savindan 1Foto: J. Patarčić

Savindan će bogatim i raznovrsnim programom biti obeležen u Kladovu i Negotinu tokom prepodneva, dok je popodne i veče rezervisano za Svetosavske priredbe i akademije.

U kladovskoj Crkvi Svetog Đorđa nakon svete liturgije veroučitelji će sa učenicima koji pohađaju časove verske nastave izvesti prigodan program.

U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Kladovu tokom prepodneva biće izrezan slavski kolač i uručene nagrade pobednicima likovnog i literarnog konkursa čija je tema bila Svetosavlje.

Kladovska osnovna škola zajedno sa Osnovnom muzičkom školom “Konstantin Babić” i AKUD “Polet” pripremila je Svetosavsku priredbu koja će biti održana u petak popodne u Domu kulture u Kladovu.

Nakon trogodišnje pauze zbog pandemije kovida, u Negotinu će 27. januara biti održana Svetosavska akademija u organizaciji Crkvene opštine Negotin.

Na velikoj sceni negotinskog Doma kulture, svečanu akademiju himnom Svetom Savi, otvoriće Crkveni hor sa dirigentom Svetlanom Кravčenko i besednik, protonamesnik Marjan Кerčulj, arhijerejski namesnik negotinski.

U bogatom programu učestvuje oko 300 učenika negotinskih osnovnih i srednjih škola, mališani vrtića „Pčelica“, studenti Pedagoškog fakulteta, Odeljenja u Negotinu i članovi КUD „Stevan Mokranjac“.

Na Svetosavskoj akademiji biće nagrađeni najuspešniji učesnici literarnog konkursa koje je povodom Savindana raspisalo Kolo srpskih sestara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.