Kladovo: Novogodišnji maskenbal u biblioteci 1Foto: Biblioteka "Centar za kulturu"

Nakon uspele kreativne radionice “Ukrasi jelku” u kladovskoj Biblioteci pripremaju novu zabavu za najmlađe, ali i sve druge korisnike. U subotu, 24. decembra u holu Biblioteke biće organizovan maskenbal, a rok za prijavu učesnika ističe u utorak, 20. decembra. Istog dana kreće i Novogodišnji caravan bibliobusa.

Mališani, najmlađi korisnici Biblioteke u Kladovu su tokom novogodišnje kreativne radionice u Biblioteci pokazali da mašta može svašta vredno izrađujući ukrase za jelku na dečjem odeljenju.

Sledeću priliku da izraze kreativnost Kladovljani i mladi i stari imaju u subotu, 24. decembra na novogodišnjem maskenbalu koji organizuje biblioteka na temu omiljenog lika iz knjige.

-Uzrast učesnika nije ograničen, jedino što je obavezno je korisnička kartica biblioteke.
Tema novogodišnjeg maskenbala su junaci iz omiljene knjige, bajke, basne, slikovnice – kažu u kladovskoj biblioteci podsećajući da se prijava za učešće obavlja u biblioteci, popunjavanjem upitnika.

Poslednji dan za prijavu je utorak, 20. decembar.

Istoga dana kreće i Novogodišnji karavan bibliobusa koji kladovska biblioteka tradicionalno organizuje za svoje korisnike u dvanaest naselja opštine Kladovo.

-Novogodišnji karavan predvodi Deda Mraz bibliotekar koji im donosi nove knjige, mala poklon iznenađenja i najlepše želje za uspešniju i još bolju Novu 2023. godinu – rekla nam je direktorka ove kladovske ustanove kulture Žaklina Nikolić.

U pretposlednjoj decembarskoj nedelji bibliobus sa Deda Mrazom biće u Kostolu i Rtkovu (utorak), Milutinovcu, Vajugi i Korbovu (sreda) i Davidovcu, Novom Sipu i Tekiji (četvrtak).

Deda Mraz u biblioteci na točkovima će u ponedeljak, 26. decembra biti u Velikoj Vrbici, u sredu, 28. decembra u Podvrškoj, a u petak, 30. decembra u Brzoj Palanci.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari