Književno veče Danice Vukićević, povodom Dana Narodne biblioteke Užice 1Narodna biblioteka Užice/Foto: N. Kovačević

 

Predstavljanje romana „Unutrašnje more“ Danice Vukićević, dobitnice NIN-ove nagrade, održaće se u Narodnoj biblioteci Užice u petak 18. avgusta od 19 časova.

Osim autorke, o knjizi će govoriti Tamara Mitrović, članica žirija za dodelu NIN-ove nagrade.

Danica Vukićević je rođena 1959. godine u Valjevu. Završila je Opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu i Ženske studije.

Piše poeziju i prozu. Objavila je zbirke poezije: „Kao hotel na vetru“ (1992), „Kada sam čula glasove“ (1995), „Šamanka“ (2001), „Luk i strela“ (2006), „Prelazak u jednu drugu vrstu“ (2007) i „Visoki fabrički dimnjaci“ (2012).

Autorka je i zbriki priča „Na plažama“ (1998) i „Život je gorila“ (2000).

 

Osim NIN-ove nagrade, dobitnica je i nagrada ProFemina, „Biljana Jovanović“, „Milica Stojadinović Srpkinja“, „Kondir Kosovke devojke“.

Književno veče Danice Vukićević, povodom Dana Narodne biblioteke Užice 2
Omot knjige Unutrašnje more

Gostovanje književnice je deo programa kojim Narodna biblioteka Užice, najstarija ustanova kulture u gradu i jedna od prvih osnovanih biblioteka u Srbiji, obeležava svoj dan, 19. avgust.

Tim povodom, u subotu, 19. avgusta, od 12 časova u toj ustanovi, prigodnim programom, obeležiće se slava i Dan Narodne biblioteke i 167 godina od njenog osnivanja, pod nazivom Užičko čitalište.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari