Ko su deca Avatara? Neki novi klinci u filmu „Avatar: Put vode" kao nove generacije Pandore 1Foto: 20th Century Studios/MegaComFilm

Svet se priprema za još jedan revolucionarni iskorak u svetu 3D filma očekujući 14. decembra premijeru ostvarenja Avatar: Put vode koju nam je cenjeni sineasta Džejms Kameron prethodno obećao.

Pored dobitnice nagrade Oskar Kejt Vinslet novi intrigantni članovi Pandora sveta su i mladi ljudi koji tumače decu fantastičnog filmskog para – Nejtiri i Džejka.

Pred svetski spektakl i premijeru filma Avatar: Put vode koja je u domaćim bioskopima zakazana za 14. decembar, a za čije se prikazivanje karte već mogu pronaći na blagajnama bioskopa reditelj i scenarista Džejms Kameron navodi da nas u dugoiščekivanom naslovu očekuje i osvrtanje na roditeljski odnos glavnih likova prvog dela filma – Džejka i Nejtiri.

Pojavili su se neki novi klinci, Netejam (Džejmi Flaters) je najstariji sin Džejka i Nejtiri. Njegov brat Lo’ak koga tumači Briten Dalton pomalo se oseća usamljeno u svetu koji ga okružuje dok je Tuktirej (Triniti Blis) najmlađa članica porordice Sali. Osamnaestogodišnji Džek Čempion tumači Spajdera, dok se kao graciozna i jaka mlada Navi roniteljka na dah pojavljuje Tsireja koju tumači Bejli Bas.

Deca su, prema kreatorima filma, sama po sebi veoma zanimljivi likovi i upravo njih u velikom delu prikazuju, dok za producenta Džona Landaua mlada glumačka postava daje novi sloj ovom naučnofantastičnom epu, jer do sad nisu imali taj mladalački element.

Prema Kameronovim rečima, naglasak je više na likovima, na njihovim odnosima, na priči i na emocijama.

Godine 2009. kada je film napravio revolucionarni iskorak sa 3D prikazom, autori su manje prostora dali odnosima i emocijama, dok očekivani nastavak Avatar: Put vode upravo i traje duže iz razlioga postojanja većeg broja likova i posvećivanju njihovim karakterima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.