Ko sve nije nagrađen Zlatnim globusom, a trebalo je da bude 1Foto: AMC / Everett / Profimedia

Kao i kod svake dodele nagrada, nakon Zlatnih globusa uvek ima nekih napomena u vezi sa tim ko nije trebalo da dobije nagradu ili ko je izostavljen sa te liste, a ovo je mahom priča o onim drugim.

Ovo je bio povratak Zlatnih globusa na velika vrata i male ekrane, ali uvek ima nezadovoljnih i vradi prokomentarisati makar najveće iznenađenje – Bob Odenkirk nije nagrađen za ulogu u finalnoj sezoni serije Better Call Saul.

To nije prvi put da ova serija nije dobila nagradu koja je zaslužena jer, kao što je neko istakao – nakon šest nominacija za Zlatne globuse i čak 46 nominacija za Emije, serija nije dobila ni jednu jedinu nagradu. A ove godine je je pobedila House of the Dragon.

Svi su već navikli da Rija Sihorn nije čak ni nominovana, a kada se pogleda kategorija najbolje ženske uloge u drami, jasno je da ne samo da je zaslužila nominaciju, nego čak i pobedu. Bob Odenkirk izgubio je od Kevina Kostnera koji, uz dužno poštovanje, ipak nije bolje odglumio u seriji Yellowstone.

Vredi spomenuti i seriju The Bear, za koju je Džeremi Alen Vajt dobio nagradu za najboljeg glumca u kategoriji komedije ili mjuzikla, iako serija nije ni jedno ni drugo. Jedina druga nominacija bila je za samu seriju, ali to bi moralo da se promeni od naredne sezone.

Evan Piters je po nekima Zlatni globus dobio zasluženo, a po drugima samo zato što je filmska zvezda i traženo ime. Mnogi misle da je više pokazao sa manje vremena u Mare of Easttown nego sa glavnom ulogom u seriji Dahmer, ali na vama je da prosudite.

Serija The Dropout je takođe zaslužila malo više pažnje nego što je dobila, ali pozitivno iznenađenje je da je Amanda Sejfrid ipak trijumfovala u jakoj konkurenciji koju su činile Džulija Roberts, Lili Džejms, Džulija Garner i Džesika Čestejn, a isto se može reći i za pobedu Dženifer Kulidž za seriju The White Lotus.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari