Ko želi da se bavi istinom ne može da napravi ništa loše

Zoran Živković, Gorica Mojović, Nenad Prokić i Žarko Korać o idejnom projektu za seriju "Sablja", o istoimenoj policijskoj akciji i ubistvu premijera Zorana Đinđića

Ostavite komentar


    1. Jedan jedini?Ako jedna drzava zavisi od jednog jedinog,onda ne treba da postoji.
      Jedan jedini,za jednu drzavu je Ustav Republike Srbije.Zoran Djindjic je hteo da bude sve,kao danas AV.Nazalost,pored nesumnjivog obrazovanja,nije imao talenta za posao koji je toliko zeleo.
      Njegov pulen,Zoran Zivkovic takodje ne razume posao u koji se uporno gura.On je izmislio zanimanje „Politicar“ koje ne postoji nigde u svetu osim u Srbiji.Ovi danasnji paraziti su direktan proizvod Djindjiceve i Zivkoviceve politike,ko nije za „zute“ taj je nas neprijatelj.
      Daleko smo mi od demokratije,nazalost.

      1. Nije bio „jedini“? Znaci zbog toga su ga ubili? Zato sto takvih ima koliko hoces? Zato sto je bio nesposoban kao i drugi? Nije bio pretnja ni za koga? Nikom nije kvario posao? Ili zato sto nije bio na putu da im ga pokvari? Nista nije mogao da promeni? Mogli su da ga potkupe, ucene ili zastrase ali nisu hteli pa su ga ubili tek onako? Vi verovatno govorite o DSS Ustavu za koji se glasalo dva dana? Je li to po Ustavu? Hoce li biti u filmu Kostunica, kojem ne sme da se uruci ni poziv na kafu u policiji? I njegova noc sa Legijom i Tijanicem? Hoce li biti izjave onih koji su „se napili od srece kad su culi da je Djindjic ubijen“? Hoce li biti komentar sa ruske TV istim povodom? … Pa to retko kad prodje i u komentarima a kamoli na RTS-u. Ali jeste u pravu da kod nas uvek sve zavisi od jednog coveka. Takve smo sorte.

  1. „…..kada vas ubije država…………, mora se čekati stotinak godina da se ono bitno rasvetli,…“ Hm, Draza Mihajlovic se priblizava stotoj godisnjici pogubljenja ali nekih indicija gde ga je drzava ubila i telo sakrila, ni od korova. Poredjenje naivnima mozda nije umesno ali radi se o potpuno identicnoj revoluciji koja ne podnosi kontrarevoluciju.

    1. Da li to znaci da su oni koji su ubili Mihailovica postavili Djindjica?

  2. Upravo tako ,ni sto godina nije dovoljno da se neki slucajevi rese ?Pa kako da se rese kada su na vlasti sinovi i unuci ti istih ubica …

Ostavite komentar


Kultura

beldocs za mlade

Program za mlade na 17. Beldocs festivalu

Društvo u doba sve većeg gubljenja granica između stvarnog i virtuelnog, marginalizovane grupe i pojedinci koji uprkos svemu hrle za svojim snovima - ovo su neke od glavnih tema filmova ovogodišnje Teen selekcije Beldocs festivala, koji će se održati od 22. do 29.maja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.