Koja hrvatska serija, u kojoj Rade Šerbedžija ostvaruje jednu od najpopularnijih uloga, je najbolje ocenjena na IMDb-u 1Foto: Snimak ekrana HRT

Serija Prosjaci i sinovi reditelja Antuna Vrdoljaka snimana početkom 70-ih godina prošlog veka ostvarila je neverovatnu gledanost, i rejting od 9,2 na IMDb-u.

Kako piše Index.hr, njoj su se na vrhu liste približile još dve kultne hrvatske serije, Gruntovčani i Naše malo misto.

Zato je hrvatski portal pripremio anketu i pitao čitaoce koja je od te tri serije za njih najbolja, i da li se slažu sa korisnicima IMDb-a.

Rezultati glase: 47 odsto čitalaca Indeksa smatra da je serijal Prosjaci i sinovi najbolji, dok je 33 odsto glasalo za Naše malo misto, dok 20 odsto smatra da su Gruntovčani ipak bolji.

Koja hrvatska serija, u kojoj Rade Šerbedžija ostvaruje jednu od najpopularnijih uloga, je najbolje ocenjena na IMDb-u 2
Foto: Snimak ekrna Index.hr

Serija Prosjaci i sinovi snimana je početkom sedamdesetih, ali je prvi put prikazana na Televiziji Zagreb tek 1984. Serija je imala veliku gledanost tokom premijere i postala jedna od najpopularnijih domaćih serija, zapamćena po legendarnim dijalozima i monolozima. Uloga Matana postala je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih u karijeri Rade Šerbedžije.

Serijal govori o teškom životu u Imotskoj krajini, koji prati odrastanje dečaka Matana, koji posle prosjačkog detinjstva sa dedom Kikašem i ostalim ukućanima odlazi u svet i postaje galanterija. To je uvek bila jedan od najpopularnija hrvatska serija, a HRT ju je nekoliko puta ponovio.

Dostupan je na Jutjubu, ako želite da ga pogledate ponovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari