Koje će predstave biti prikazane na “Evroprajdu 2022” i koja je cena karata? 1Foto: Pixabay/onkelglocke

Hartefakt organizuje četvrti po redu Prajd pozorišni festival, koji će se odvijati u sklopu “Europrajda 2022” od 12. do 17. septembra u Beogradu.

Predstave koje stižu iz inostrastva će se igrati po prvi put u Beogradu na sceni Narodnog pozorišta u i Kulturnom centru Beograda.

Cena karata je hiljadu dinara.

Ova ostvarenja na autentičan način vraćaju fokus na nerešana pitanja i probleme sa kojima se suočava LGBTQ+ zajednica, a čije razrešnje je simbolično predstavljeno i u ovogodišnjim zahtevima zajednice.

Iz Hartefakta ukazuju da kao organizacija čije su vrednosti otvorenost, negovanje različitosti i preispitivanje postojećih uverenja, Prajd pozorišni festival je jedan od oblika kroz koji se vrednosti u koje veruju manifestuju.

“Svi zajedno, iz godine u godinu, pružanjem podrške Prajd pozorišnom festivalu potvrđujemo da umetnost može biti nosilac društvenih promena i da se stvaranjem prostora za rad novih generacija može kulturom i dijalogom boriti protiv mržnje, homofobije, nacionalizma i „blaženog neznanja“”, poručuju iz Hartefakta.

Predstave:

– Leche Mon Coeur/Lick My Heart (Narodno pozorište, 12. septembar, 19.30 časova)

– Bilo bi šteta da biljke krepaju/Would be a shame if the plants died (Heartefact, 13. i 14. septembar, 21 čas)

– Četiri venčanja i iranska sahrana/Four weddings and an Iranian Funeral (Kulturni centar Beograd, 15. i 16. septembar, 20 časova)

– Naš sin/Our son (Heartefact, 15. i 16. septembar, 21 čas)

Karte možete kupiti ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.