Kokan Mladenović: Ovo je pokušaj dostojanstvenog naroda da se zaustavi slobodan pad u zlo 1foto Nenad Kovacević Danas

U anketi Danasa o aktuelnoj situaciji u zemlji, opravdanosti protesta Srbija protiv nasilja, reakcijama vlasti, pitali smo umetnice i umetnike, kulturne radnice i radnike. Reditelj Kokan Mladenović podseća da je samo 200 metara od škole „Vladislav Ribnikar“, u kojoj se desio zločin, natpis „Ratko Mladić, srpski heroj“, koji vlast nije imala hrabrosti da ukloni.

– Ovo je prirodna kulminacija nezadovoljstva u jednoj zemlji koja već decenijama nema hrabrosti da raščisti sa sopstvenom skandaloznom novijom istorijom države koja promoviše ratne zločince. Nemojte zaboraviti da samo 200 metara od škole u kojoj se dogodio ovaj stravični zločin, više od godinu dana, stoji mural „Ratko Mladić, srpski heroj“, koji ista ta vlast nema hrabrosti ni volje da prekreči. I, ako na 200 metara od te škole neko promoviše ubicu više od 8000 ljudi kao heroja, kakvu sliku mislite da dobijaju naša deca? Promoviše se primitivizam, zločinci,  zvezde rijaliti programa  su osuđene ubice…Država je uradila sve što može sa svoje strane da do zločina dođe… – konstatuje Kokan Mladenović.

Protest je, prema njegovim rečima, pokušaj da se zaustavi zlo.

– Ovo je pokušaj nekih normalnih ljudi, preostalog građanstva u Srbiji, nekog dostojanstvenog naroda, da se zaustavi taj slobodni pad u zlo. Naravno da zdušno podržavam protest i naravno da očekujem da je ovo opravdani kraj ove skandalozne kriminogene grupe koja upravlja zemljom – zaključuje Kokan Mladenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari