Komisija: Sredstva uskraćena zbog narušavanja programa subotičkog festivala 1

Komisija koja je odlučivala na Konkursu za sufinansiranje projekata u oblasti pozorišne umetnosti saopštila je danas povodom navoda da je Međunarodnog festivala pozorišta za decu posle višedecenijske podrše uskraćen za sredstva.

Kao i da je u pripremi Festivala došlo do narušavanja programa u odnosu na onaj koji je predočen u konkursnoj dokumentaciji.

Komisija je reagovala povodom saopštenja za javnost Ilije Tatića, direktora Otvorenog univerziteta iz Subotice, izvršnog producenta Međunarodnog festivala pozorišta za decu, u kome se tvrdi da je festival „iz nerazumljivih razloga, nakon višedecenijske podrške, ove godine uskraćen za istu od strane Ministarstva kulture“.

Komisija je, ističe se, poštujući pravilnik o radu, tražila dodatne informacije vezane za realizaciju programa Festivala od umetničkog direktora Slobodana Markovića.

Na osnovu pojašnjenja Markovića, dobijenog pisanim putem, Komisija je zaključila da je u pripremi Festivala došlo do značajnog narušavanja programa u odnosu na onaj koji je predočen u konkursnoj dokumentaciji i s tim u vezi je donela odluku da, u skladu sa Pravilnikom o radu, ne dodeli sredstva subotičkom festivalu, navela je Komisija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari