Koncert Milenkovića u Sinagogi 1Foto: Plakat

Koncert Stefana Milenkovića održaće se 23. novembra u novosadskoj Sinagogi.

Stefan Milenković jedan je od najvećih talenata s ovih prostora koji poseduje „lepotu zvuka Davida Ojstraha, čistotu i logiku fraze Henrika Šeringa, virtuozitet Jaše Hajfeca, ljubav prema muzici Jehudija Menjuhina i temperament i radost Jicaka Perlmana“.

Na najavljenom koncertu on će svirati sa sjajnim pijanistom iz Šri Lanke, Rohanom de Silvom, koji je u svojoj raskošnoj karijeri zabeležio nastupe s najčuvenijim violinistima sveta, između ostalih Jicakom Perlmanom, Vadimom Repinom, DŽošuom Belom. Na repertoaru njihovog koncerta u Novom Sadu su violinske sonate Johanesa Bramsa. Karte su već mesec dana u prodaji po ceni od 1.200 i 1.500 dinara, a možete ih kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada lično ili putem njihovog zvaničnog sajta.

Stefan Milenković poznat je i kao „čudo od deteta“ jer je svoju karijeru započeo u petoj godini kada je prvi put nastupio sa orkestrom. Jedan od retkih jubileja zabeležio je već u 16. godini, odsviravši u Meksiku svoj hiljaditi koncert. Dobitnik je najviših priznanja na najvećim svetskim takmičenjima. Bogata karijera ovog umetnika vodi ga na najprestižnije scene i festivale širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari