Koncert posvećen Beogradu na Guitar artu 1

U okviru 21. Guitar art festivala održaće se svetska premijera koncerta za gitaru i orkestar „Recuerdos de Belgrado“, koji je komponovao poznati nemački kompozitor Hoakin Klerč. Koncert koji je posvećen Beogradu biće izveden 14. marta u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Nastupa Simfonijski hor i orkestar RTS, diriguje Bojan Suđić, a solisti na gitari su virtuozi Marko Tamaljo iz Austrije, Rafael Agira i David Martines iz Španije.

Kompozitor i gitarista Hoakin Klerč po rečima kritike spada u vodeće svetske ako ne i najbolje gitariste svoje generacije.

Klerč je u svojoj karijeri već posetio Beograd i održao koncert na Guitar artu.

Inspirisan autentičnošću srpske prestonice, kao i posebnom energijom festivala koji okuplja najbolje gitariste iz celog sveta, komponovao je delo posvećeno Beogradu.

Klerč je dobitnik brojnih nagrada, među kojima su najznačajnije nagrada za izuzetno umetničko dostignuće koje mu je dodelilo austrijsko Ministarstvo za nauku i istraživanje i „Orden por la Cultura Nacional“ najprestižnija nagrada za umetnost na Kubi.

Guitar art festival održaće se od 10. do 15. marta pod sloganom „Rapsodija“.

Tokom šest festivalskih dana biće izvedena tri velika koncerta – Danijel Kasares, Ođila i 40 Fingers u Kombank dvorani, devet koncerata klasične muzike u Atrijumu Narodnog muzeja i svetska premijera koncerta za gitaru i orkestar u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kombank dvorane, Kolarčeve zadužbine i prodajnoj mreži Tickets.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari