Koncert švajcarskog benda “Fischermanns Orchestra” u susret Nišvil džez festivalu 1Foto: Fichermanns Orchestra

Švajcarski bend “Fischermanns Orchestra” održaće koncert sutra, 12. jula, u 20  časova ispred Nišvil džez muzeja u Tvrđavi u Nišu.

Švajcarci će nastupiti u okviru programa “Čekajući Nišvil” i najave samog festivala, koji će biti održan od 5. do 14. avgusta, u Tvrđavi u Nišu.

“Sastav Fischermanns Orchestra postoji 15 godina, čini ga 12 članova, eksperimentišu sa različitim muzičkim stilovima – od rok pravaca do tradicionalnog i “free” džeza. Jednom rečju pokrivaju čitav dijapazon od marching bendova Nju Orleansa do panka, elektronske muzike i različitih uticaja tradicionalne muzike sa svih meridijana”, navode iz Nišvil dzez festival.

Dodaju da je grupa nastupala na četiri kontinenta, a koncert u Nišu je deo letnje turneje “Blue Sky” u okviru koje će posetiti dvadesetak zemalja.

“Gotovo neprekidno u pokretu, Fischermanns Orchestra je i bukvalno on the road band jer na turneje uglavnom kreću svojom “žutom podmornicom”, hotel – nightliner autobusom. O njihovoj posvećenosti i veri u ono što rade govore i zapažanja mnogih kritičara i promotera da uvek daju svoj maksimum bez obzira na to da li nastupaju u prestižnoj sali, nekom poznatom klubu, festivalskoj sceni ili na ulici”, konstatuju iz Nišvila.

Oni pozivaju niške muzičare da dođu i ponesu svoje instrumente jer će nastup švajcarske grupe u Nišu biti neformalnijeg tipa, “a da se takvi koncerti ovog benda često nastave kao spontano kolektivno sviranje”.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari