Konstrakta: Srećna sam što mi se pružila prilika da sarađujem sa Draganom Bjelogrlićem 1 Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Posle Lokarna, Sarajeva, Pariza i drugih projekcija mislio sam da će premijera u Beogradu biti rutinska stvar, ali to je nemoguće, Beograd i njegova publika imaju poseban značaj za mene, rekao je reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić sinoć na crvenom tepihu u mts Dvorani uoči ulaska u rasprodatu salu gde je održana beogradska premijera njegovog filma „Čuvari formule“.

„ Nakon projekcije, publika je višeminutnim aplauzom i stajaćim ovacijama podravila Bjelogrlićev film i glumce.

Kuriozitet je da su muziku za ovo ostvarenje radili zajedno Konstrakta I Manjifiko. Sinoć, na crvenom tepihu oboje su istakli je bilo vrlo inspirativno da stvaraju za ovaj film, pišnstrae Nova rs.

– Srećna sam što mi se pružila prilika da sarađujem sa Draganom Bjelogrlićem. Bilo je sve vrlo lagano. Muziku smo radili isključivo za film, inspirisala nas je priča, a posebna je ta poslednja scena. Teško je odrediti žanr, filmska je potpuno, i ritmična – objasnila je Konstrakta, a Manjifiko je dodao:

– Muzika bi mogla da se opiše kao hipijevska. Poručuje da postoji nada u bolje sutra, kao i film sam.

Jedinstvenu priču „Čuvara formula“ kao scenaristi potpisuju Vuk Ršumović uz Ognjena Sviličića i Dragana Bjelogrlića, a rađena je prema romanu „Slučaj Vinča“ profesora Gorana Milašinovića.

Radnja ovog ostvarenja, koje je nagrađano prestižnim priznanjima u Lokarnu, Sarajevu i Skoplju, smeštena je u vreme hladnoratovske krize, kada grupa naučnika u Institutu Vinča sprovodi tajni projekat koji predvodi profesor Dragoslav Popović.

Iza ovog originalnog projekta stoje produkcijske kuće CobraFilm i United Media, uz podršku Euroimages, Creative Europe Media, Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Filmskih centara Srbije, Crne Gore, Slovenije i Severne Makedonije, a bioskopska distribucija je poverena kompaniji Art Vista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari