Kovačevićev "Život u tesnim cipelama" 1Foto "Bora Stanković"

Ansambl vranjskog pozorišta „Bora Stanković“ uveliko radi na pripremi četvrte ovogodišnje premijere. Reč je o gorkoj komediji Dušana Kovačevića „Život u tesnim cipelama“, koji se svojom aktuelnošću naslanja i na aktuelnu zbilju u zemlji i u Vranju.

Istražujući temu, naišao sam na novinski tekst pod naslovom „Vranjanci šepaju zbog loših cipela“, u kojem se navodi da zbog propasti fabrike obuće „Koštana“ i lošeg životnog standarda Vranjanci imaju problem sa hodanjem. To je samo jedan od inicijalnih povoda zbog čega smo se opredelili za rad na ovom tekstu Dušana Kovačevića. Radi se o aktuelno vrućoj temi kako za našu sredinu tako i za Srbiju, iako je tekst napisan pre osam godina, objašnjava povod za izbor teksta umetnički direktor vranjskog pozorišta, glumac Bojan Jovanović.

Radnja se događa u jednoj fabrici obuće, gde se radnici odlučuju na štrajk glađu. Oni postaju učesnici životnog rijalitija „Pobediće moj broj“, gde nagrada pripada onome koji poslednji umre! Posle dužeg vremena ovo je jedan komediografski tekst na repertoaru vranjskog teatra. Predstavu režira gost iz Pirota David Alić, a nastupaju glumci matičnog teatra: Saša Mihajlović, Nenad Nedeljković, Radmila Đorđević, Dragan Živković i drugi.

Premijera predstave „Život u tesnim cipelama“ zakazana je za 13. mart na sceni Doma Vojske u Vranju, gde nastupa ansambl ovog pozorišta, od kada je izgorela zgrada teatra 2012. godine u podmetnutom požaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari