Kragujevački Javni konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata, programa i manifestacija u kulturi 1Foto: Z.S.M.

Gradsko veće Kragujevca na sednici održanoj juče, u petak, 4. februara donelo je odluku o raspisivanju Javnog konkursa za finansiranje ili sufinansiranje projekata, programa i manifestacija u kulturi iz budžeta grada Kragujevca za tekuću godinu.

Javni Konkurs se raspisuje za 11 oblasti kulturne delatnosti, među kojima su: muzika; likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, dizajn, umetnička fotografija i arhitektura; pozorišna umetnost ; umetnička igra; filmska umetnost i ostalo audio-vizuelno stvaralaštvo; digitalno stvaralaštvo i multimediji; otkrivanje, prikupljanje, istraživanje, dokumentovanje, proučavanje, vrednovanje, zaštita, očuvanje i prezentacija kulturnog nasleđa.

Po ovom Javnom konkursu raspodeliće se sredstva u visini od 40 miliona dinara, planirana Odlukom o budžetu grada Kragujevca za 2022. godinu.

Javni konkurs će biti objavljen 10. februara 2022. godine na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca, kao i u nedeljnim novinama „Kragujevačke”.

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 30 dana od dana objavljivanja zaključno sa 12. martom 2022. godine.

Dodatne informacije po ovom Konkursu se mogu dobiti radnim danima u vremenu od 9.00 – 15.00 sati, u nadležnoj gradskoj upravi – Odeljenju za kulturu i informisanje, na telefon 034 /302 288 i na mail adresu [email protected].

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari