Kraj "Ko to tamo peva" i početak "Undergrounda": Kako je Titova smrt izmenila scenario kultnog filma 1foto: Youtube screenshot

Da li ste znali da je kraj kultnog filma „Ko to tamo peva“ reditelja Slobodana Šijana promenjen jer je preminuo Josip Broz Tito?

Scenarista filma Dušan Kovačević, koji je radio i na filmovima „Maratonci trče počasni krug“, „Radovan Treći“, „Sabirni centar“ i „Balkanski špijun“, gostujući pre nekoliko godina u emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem, otkrio je kako je kraj film „Ko to tamo peva“ trebalo da izgleda, piše Index.hr.

„Titova smrt nas je sprečila da završimo „Ko tamo peva“ kako smo zamislili. U scenariju je bila scena u kojoj dva pevačka dečaka izlaze iz autobusa. Tada su životinje trebale da se pojave u sceni i sve je trebalo da liči na apokalipsu“, rekao je Kovačević.

„Režiser filma je imao dogovor sa vlasnikom cirkusa iz Italije, koji je sa dresiranim životinjama trebalo da dođe u Beograd. Međutim, Josip Broz Tito je umro i strancima je zabranjen ulazak. Ni ptici nije bilo dozvoljeno da pređe granicu, a mi smo morali da završimo film. Pošto nema životinja, film se završava onako kako se završava. Ono što nije snimljeno kao kraj, je početak Undergrounda“, dodao je on, a prenosi Index.hr.

Ko to tamo peva, priča višeslojnu priču o tragikomičnim nezgodama putnika u trošnom autobusu koji putuje iz pokrajine za Beograd, u kojoj se krije alegorija o malograđanskom licemerju i raspadu Kraljevine Jugoslavije u osvit Drugog svetskog rata, i smatra se jednim od najboljih jugoslovenskih filmova, piše Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari