luke bursacaFoto: Luka Bazeli

Luka Bursać, srpski reditelj poklonicima sedme umetnosti poznat po dugometražnim igranim filmovima „Tmina“ i „Afterparti“, predstaviće prestoničkoj publici svoju novu režiju u utorak, 28. novemra 2023. godine, i to u bioskopu „Takvud Cineplex“.

Projekcija kratkog Bursaćevog filma „Sam“ počinje 21:30, ulaz je slobodan, a broj mesta ograničen.

Film taje 25 minuta, snimljen u Los Anđelesu tokom proteklog leta, a zajedno su ga producirali i napisali Luka Bursac i Sonja Devi.

Film je nastao u produkciji kuća Cyborgandbunny (Mashina&Zec) i Focused Production.

Doprinos nastanku ovog kratkometražnog igranog ostvarenja dali su direktor fotografije Luka Bazeli, montažer Matija Đuka Đukanović i dizajner zvuka Filip Verkić.

https://www.youtube.com/watch?v=R0s9IELvszY

Luka Bursać objašnjava: „Ovo je moj prvi film na engleskom jeziku i snimljen sa američkom ekipom i na neki način predstavlja krunu mog boravka u Los Anđelesu koji ću, siguran sam, još dugo pamtiti. U filmu igraju moja dugogodisnja koleginica i prijateljica, talentovana Sonja Devi, kao i sjajan američki glumac Čad Kou, a uz podršku šarmantnih i autentičnih epozodista.“

Uz Koua i Sonju Devi, u filmu „Sam“ glume Luis Andres Sančez i Marko Kačiopo.

Glavni junak kratkog filma „Sam“ je Zi, mladi muškarac koji upada u vrtlog emocija i uspomena nakon što ponovo stupi u kontakt sa bivšom devojkom.

Reditelj ističe da je u pitanju ljubavna priča posvećena jednom trenutku, jednoj osobi i jednom gradu, kao i priča o odlasku.

Beogradska premijera kratkog filma „Sam" Luke Bursaća 1
Foto: Luka Bazeli

Bursać dodaje: „Posebno bih se zahvalio izvrsnom producentu Niku Žuviću, talentovanom snimatelju Luki Bazeliju i Sonji Devi bez bez čije podrške ova moja američka avantura ne bi bila moguća.“

Bursać i Sonja Devi, ranije Sonja Kovačević, već su sarađivali na dugometražnom filmu „Tmina“ (za koji je glumica dobila nagradu za najbolju žensku ulogu na 43. Festu) i kratkom filmu „Varnica“.

Luka Bursać (1990) je diplomirao filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Njegovi studentski filmovi „Serotonin“, „Izgledaš do jaja kad si odvaljen“ i „Tri“ prikazivani su na filmskim festivalima u Beogradu, Herceg Novom, Vrnjačkoj Banji, Trstu, Temišvaru, Banja Luci i Rimu. Bursaćev diplomski film „Tmina“ (2014) kao film „Afterparti“ (2017) prikazani su na većini domaćih festivala.

Bursać trenutno dovršava rad na svom novom dugometražnom ostavrenju, omniubusu „Videoteka“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari