Kratki film "Oluja" premijerno na godišnjicu istoimene vojne operacije 1oluja

Kratki poetski film „Oluja“, rađen na stihove istoimene pesme Nikole Rausavljevića koja govori o osećanjima vezanim za vojnu operaciju Oluja iz 1995. godine, kao i danima nakon nje, premijerno će biti prikazan pred publikom na godišnjicu „Oluje“ 4. avgusta na društvenim mrežama i pojedinim televizijama, navodi se u najavi.

Film prikazuje čoveka koji je doživeo progon za vreme vojne operacije „Oluja“ i koji je nakon toga ostao potpuno sam.

Previše gord da umre i previše skrhkan da bi živeo na drugi način, spas od samoće traži u radu na polju i živi potpuno otupeo na sve što se oko njega dešava.

Film, osim ambijentalnih zvukova i jedne novinarske vesti koja na početku podseća kog datuma je bila „Oluja“, prati recitacija pomenute pesme uz autorsku muziku.

„Cilj nije da se podstakne mržnja ili obnovi loša krv između dva naroda. Cilj je da se pokažu osećanja jednog običnog čoveka koji je proživeo rat. Nada je da će se (ne)ljudi zapitati: ima li smisla povrediti drugo ljudsko biće“, kaže autor filma i pesme Nikola Rausavljević uz napomenu da je ovaj projekat omogućio Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, a svesrdno podržao restoran Fruškogorska Lugarnica.

Muziku za film radio je Božidar Sekulić, reditelj je Nikola Živković, iza kamere stajao je Tibor Varga, glumac je Zoran Karajić, prvak Šabačkog pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.