Kreativne radionice i druženje sa dečijim piscem tokom Dečije nedelje u Kladovu 1Foto: J. B. K.

Obrazovne i ustanove kulture u kladovskoj opštini su uz tradicionalno pokroviteljstvo lokalne samouprave, pripremile bogat program povodom obeležavanja „Dečije nedelje“ koji se ove godine odvija, od 3. do 7. oktobra pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba!?“.

Programi povodom Dečije nedelje odvijaće se u predškolskoj ustanovi, osnovnim školama, kao i u biblioteci, a prema najavama organizatora tokom ove nedelje deca će biti u prilici da saznaju nešto više o dečijim pravima, druže se sa pesnicima, učestvuju u kreativnim radionicama.

Kladovski bibliotekati potrudili su se da i ovegodine pripreme raznovrstan program koji kako kažu, ima za cilj skretanje pažnje javnosti na decu i mlade, na njihove potrebe i prava u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala.

Ovogodišnji slogan „Šta detetu treba da raste do neba!?“ podseća nas da je razgovor sa decom izuzetno potreban kako bi unapredili njihov život i potrebe ali i umanjili upotrebu savremene tehnologije koja sve više razvija zavisnost – kažu u Biblioteci Kladovo.

Svakodnevno će se odvijati različiti programi od radionica do druženja sa piscima.

Počinje od ponedeljka i organizovanog besplatnog upisa predškolaca u biblioteku i kreativne radionice za učenike Osnovne škole za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju „12 septembar“ Negotin, područno odeljenje u Kladovu, preko radionice “Đerdapske pustolovine” do druženja da dečijem piscem.

Književnica Milka Knežević Ivašković čiji je roman za mlade “Tarkan” nagrađen književnom nagradom “Politikinog zabavnika” za najbolje delo namenjeno mladima na srpskom jeziku u 2021. godini, družiće se sa mladim Kladovljanima u četvrtak, kada će biti predstavljen nagrađeni roman.

Programi kladovske Biblioteke tokom Dečije nedelje završavaju se u petak proglašenjem i dodelom nagrada najčitaocima 7. Letnjeg maratona koji je ova ustanova organizovala tokom leta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari