Kristofer NolanFoto: Denis Makarenko / Shutterstock.com

Kristofer Nolan je u nedavno objavljenom intervjuu pohvalio Zeka Snajder zbog njegovog uticaja na moderne naučnofantastične superherojske filmove, piše Dedlajn.

Kristofer Nolan radio je kao producent na Snajderovom hitu „Čovek od čelika“, snimljenom po priči koju je osmislio sa Dejvidom S. Gojerom, prenosi Index.

Kristofer Nolan o Zeku Snajderu

„Ne postoji nijedan naučnofantastični superherojski film koji je izašao u poslednje vreme, a u kojem se ne vidi Zekov uticaj“, rekao je Nolan.

„Kada gledate film Zeka Snajdera, vidite i osetite njegovu ljubav prema potencijalu filmske umetnosti. Potencijalu da bude fantastična, da bude uzvišena u svom prikazu stvarnosti, ali i da vas dirne i uzbudi“, dodao je on.

Nolan je i ranije hvalio Snajdera, a posebno ga je impresionirao njegov film „Watchmen“, koji podelio kritiku i publiku.

Reditelj „Mementa“ rekao je da je „Watchmen“ bio ispred svog vremena i da ga zanima kako bi takav film prošao da je objavljen nakon ere Marvelovih „Osvetnika“.

Novi film Zeka Snajdera nije naišao na dobar prijem

Snajder se ponovno našao na meti kritika zbog svog najnovijeg filma, „Rebel Moon: Part One – A Child of Fire“, koji je dostupan na Netfliksu od 21. decembru.

Iako se film nalazi na prvom mestu liste gledanosti popularnog striming servisa, brojni kritičari su ga nazvali kopijom „Ratova zvezda“.

Drugi deo ovog filma, pod nazivom „Rebel Moon – Part Two: The Scargiver“, na Netfliks dolazi 19. aprila naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari