Par nestalih kubanskih glumaca iz filma koji je prikazan na Trajbeki, konačno su se pojavili i zatražili politički azil u SAD. Mladi glumci – Anailin de la Rua i Havijer Njunez, koji su bili deo postave filma „Jedna noć“ koji govori o troje mladih koji pokušavaju da pobegnu sa Kube, pojavili su se na TV kanalu America TeVe iz Majamija.


De la Rua i Nunjez nisu imali tako dramatično bekstvo kao u filmu (gde troje tinejdžera beže iz Kube u splavu), ali pošto su se zaljubili na snimanju, odlučili su da iskoriste uspeh filma koji je dobio pozive za Berlin, u februaru, a potom u Njujork. Tokom boravka u Nemačkoj još nisu doneli odluku o napuštanju Kube, na to su se odlučili kada su dobili poziv za Njujork.

„Teško je ostaviti porodicu i prijatelje. Ali, u isto vreme, to ćete da uradite ako možete da im pomognete. Nema budućnosti na Kubi“, kaže Anailin de la Rua. Nunjez ima majku koja živi sama na Kubi, a kojoj će on pomoći zajedno sa bratom koji je pre par godina otišao u Ekvador gde radi kao kelner. I Anailin i Havijem imaju po 20 godina, a njihova sudbina, posle nestanka, se saznala samo dan nakon što je objavljeno da je Nunjez podelio titulu najboljeg glumca sa svojim kolegom Darijelom Arečadom, koji se vraća na Kubu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari