Kultni albumi EKV ponovo dostupni na muzičkim platformama 1Fotografija: Screenshot nova.rs

Imamo sjajne vesti za ljubitelje benda iz naslova… Naime, na digitalnim servisima ponovo su dostupni EKV albumi ,,Ljubav“, ,,Samo par godina za nas“, ,,Dum Dum“ i ,,Neko nas posmatra“, prenosi nova.rs.

Albumi su remasterizovani direktno sa originalnih studijskih traka kako bi se postigao vrhunski kvalitet zvuka. Remaster albuma ,,Ljubav“ i ,,Samo par godina za nas“ potpisuje Nenad Kuzmić, a ,,Dum Dum“ i ,,Neko nas posmatra“ Dragiša Uskoković Ćima i Marko Milivojević, nekadašnji članovi EKVa.

Promocija remasterizovanih izdanja održana je 10. marta u RTS Klubu u Beogradu, a prisutnima su se obratili Nenad Milovanović i Nikola Jovanović ispred Zadužbine Milana Mladenovića, Vladimir Graić, direktor PGP RTS, kao i Marko Milivojević, Dragiša Uskoković Ćima i Nenad Kuzmić.

U susret 2024. godini i obeležavanju četiri decenije od objavljivanja prvog albuma legendarne grupe, ponovo će biti objavljeno svih osam studijskih albuma EKVa. Sveobuhvatna diskografija jednog od najvećih autorskih bendova na teritoriji bivše Jugoslavije rezultat je dugotrajne međunarodne saradnje koju su ostvarili PGP RTS, ZKP RTV Slovenija i Zadužbina Milana Mladenovića.

,,Ovo što od danas možete da čujete na digitalnim muzičkim servisima donosi bolji kvalitet zvuka i EKV će biti dostupan i nekim novim generacijama, što je, između ostalog, cilj našeg rada. Od danas možete da uživate i u zvaničnom youtube kanalu Ekatarina Velika Official koji smo pokrenuli kako bismo sve materijale koji se tiču EKVa objedinili na jednom mestu. Za početak tu je restauriran spot za pesmu Dum Dum“, još jednu novost je na promociji ova četiri digitalna izdanja doneo Nikola Jovanović, upravitelj Zadužbine Milana Mladenovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari