Kulturni pasoš za bebe: “Dođi u Etnografski i kad porasteš” 1Foto: etnografski muzej Promo

U susret srećnijoj 2024. godini, Etnografski muzej je pokrenuo društveno odgovornu kampanju „Kulturni pasoš – rođeni sa kulturom“ koja novorođenim bebama i njihovim mamama, tatama, bakama i dekama omogućava neograničen broj besplatnih poseta izložbama i svim programima Etnografskog muzeja svakog dana do detetovog prvog rođendana, saopšteno je iz ove institucije.

Kako se navodi kulturni pasoš predstavlja najlepšu dobrodošlicu na svet našim bebama i simboličku vezu između kulture i porodice, a Etnografski muzej želi da pruži podršku svakom detetu da od prvih koraka prepozna da je deo muzeja i da je muzej mesto porodičnih tradicija gde se stare vrednosti neguju i nove stvaraju.

Uz saradnju kolektiva Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara, koja je i strateški partner u ovoj kampanji, direktor Etnografskog muzeja Marko Krstić je sa svojim saradnicima uručio 200 Kulturnih pasoša i poklona mamama naših najmlađih sugrađana.

Ova kampanja će se nastaviti tokom cele sledeće godine, a već od juče prvih 100 roditelja koji su dobili prinove mogu doći u Etnografski muzej i preuzeti svoj Kulturni pasoš na biletarnici muzeja.

„Kulturni pasoš – rođeni sa kulturom“ razvijen je u skladu sa najsavremenijim praksama u oblasti kulture uz podršku Fondacije Fitzcarraldo ETS i Asocijacije Abbonamento Musei koja izdaje „Passaporto Culturale“ u saradnji sa 42 muzeja u gradu Torino i Pokrajini Pijemont.

“Dođi u Etnografski i kad porasteš”, poručuju iz ove ustanove kulture.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari