Kusturica: Svetske imperije sejale sindrom razjedinjavanja

Ostavite komentar


  1. Po ovom hohstapleru koji je prebegao u Srbiju i tu otvorio ducan sa sibicama koje uspesno "prodaje " vodecoj kamarili, Srbi su trn u oku svih svetskih velesila?! Pa, jalijo, zar nevidis da placemo i drzimo se za rusku cizmu, cmizdrimo pod Bacuskom, nas nema na demokratskoj mapi( kao ni tebe, pobeguljo od svog roda? Ti i ne znam ko su Srbi, nesto si procitao o nama, ali to se ne cita to se ima.. .. Pa tlapnja o albanskoj sili… Prolupao si, hitno kupanje , surganje i natrag po milost na Bascarsiju.Vrati im dug, moli za oprost.

  2. Занимљива изјава, осим оног дијела о Сидрану, што спада у приватност и што не приличи јавно износити.
    Но недостаје једна ситница: гдје је , када је, пред ким је и којим поводом Кустурица ово изјавио.

  3. Antonio Banderas: Glumio bih kod Kusturice

    Holivudska zvezda govori, za "Novosti", o glumačkim počecima, neostvarenim snovima, životnim lekcijama, Novaku Đokoviću, našem cenjenom reditelju: Nema tu velike magije. Sve radim iskreno. Citat Banderasa. Kusturica je svetski format intelektualca. Vama sto ga nevolite izjavljujem zaljenje…

  4. "… Gde smo mi tu? Gde su tu Srbi?" Е, ако сте ти и руски посланик властни да кројите Србе, онда у Џалалабаду!

  5. Umetnik pretežno ima pravo, a naročito po pitanju evidentnog pritiska na razjedinjavanje Slovena. Neko ko je deklarisani Jugosloven, školovao se u Čeho-Slovačkoj, priznat i cenjen podjednako i u Rusiji i u Poljskoj ima za to poseban senzibilitet.

  6. Kad god se priblizi vreme njegovih izmisljenih festivala a Kusturica u novine i udri po patriotizmu. Valja naci sponzore.

  7. Kako ova moralna nakaza može da govori o moralu. Pa još kaže i da je Srbin, kao mi smo toliko glupi da ne razumemo šta radi i šta nam ovde prodaje.

  8. Šta može reći Kusturica, čovek koji podržava bombardovanje Sarajeva u kome je poginulo 11,000 ljudi, žena i dece.

  9. По коментарима се може закључити да ле кутурна беда у Србији огромна.
    Сирота моја Србијо.

  10. Kusturica je potpuno u pravu, nezavisno od toga da li ga mrzim ili volim, ili, od činjenice da li cenim njegovo stvaralaštvo ili ne.Bakir Izetbegović je dosledni sledbenik svoga oca Alije Izetbegovića. Surova je ali sasvim tačna njegova tvrdnja da je jedina želja muslimana, sada Bošnjaka, u Bosni i Hercegovini bila, da stvore nezavisnu državu iz koje bi, kasnije, preglasavanjem i majorizacijom proterali ostatak "nevernika" i, u Evropi, stvorili državu po meri Pakistana, Turske ili Saudijske Arabije.Nemojmo da se lažemo, oni to i ne kriju, a poslednji pokušaji i opšte oduševljenje Bošnjaka na samu najavu "modifokovanja" Dejtonskog sporazuma, pravi je dokaz u kom smeru ide politika Bakira Izetbegovića i njegovih partijskih istomišljenika. U pravu je i kada kaže da je pripremana repriza Drugog svetskog rata, koja bi ukratko mogla da se definiše rečima E. Kusturice: "hajde da vas ubijamo, pa ćemo vam se na kraju pridružiti ako se desi da izgubimo kao 1945 godine"?! Neverovatno surovo i tačno.Baš tako.Kuknjavom samo nad svojim žrtvama, oni pokazuju da im je jedino žao što umesto Bošnjaka najviše nisu stradali Srbi a, računali su na to.Prosto se osećaju prevarenima?!Zar zabrana, koju su priredile "Majke Srebrenice" srpskim majkama da polože vence na mesto svoje stradale dece u Sarajevu i Tuzli, uz povike "kurve" i "četnikuše",ne govori dovoljno šta je cilj ovih "mama"? Kusturica ne širi mržnju. Kusturica nije Zdravko Čolić.On ne zaradjuje na "pesmi",već govori istinu.

  11. To je čovek koji je bio odan svakom srpskom režimu, uključujući Miloševićev i koji pravda sve što je ovaj činio.

  12. Prosto je neverovatno da jedna rečenica ,toliko neistinita može da bude izgovorena o drugom svetskom ratu u Bosni. Ko je tu koga ubijao i ko se tu kome pridruživao, kakav falsifikat, i kakva laž. Kakva bezočnost,pa to prevazilazi inteligenciju ovog hoštaplera ali ne i njegove kapacitete pokvarenosti. Ali šta drugo i očekivati od njega.

  13. KUSTURICA – srebroljubac i šarlatan od glave do pete

  14. da bude pametan filozof,a uvek mu ispadne – kilavo!-I ti si otklonio svaku sumnju,kao mnogi pre tebe!!!

  15. Kad Kusturica nije bio veran svojim muslimanima i Sarajevu, zar mislite da će biti veran vama, srbima koji ste napravili genocid nad njegovim narodom?

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.