Kvartet klarineta Nevski, koji čine uspešni muzičari i vrhunski zabavljači, održaće koncert u sali Beogradske filharmonije u četvrtak, 22. decembra, u 20 sati. Na repertoaru je klasika, ali i malo džeza i tradicionalne muzike, sa kombinacijom š?aljivih pokreta i zanimljivih skečeva.


Miloš Bjelica, član i jedan od osnivača kvarteta 2004. godine, kaže da njihovi koncerti nisu onakvi na kakve su ljudi u Srbiji navikli. „Ceo program je osmišljen kao muzičko pozorište, gde kvartet kroz mnoštvo šaljivih skečeva želi da razbije ustaljene norme koje važe za koncerte klasične muzike. Mi pravimo fore na sceni i uživamo dok sviramo, a publici je i to zanimljivo“, kaže Bjelica.

Kvartet čine momci od 19 do 25 godina. Pored Bjelice i, Adam Bou, Nikola Ulemek i Đorđe Jovanović. Iako su osvajali nagrade na brojnim takmičenjima, široj javnosti su zbog svoje specifične interpretacije i sviračke uigranosti postali poznati učešćem u emisiji „Ja imam talenat“.

„Učešćem u emisiji postigli smo da smo na Jutjubu najgledaniji kamerni ansambl u Srbiji ikada, iako je nama motiv za prijavu bio kupovina novog bas klarineta“, kaže Bjelica.

Pored klasičnih dela svetske i tradicionalne muzike prilagođene ovom sastavu, ova neobična grupa inspirisala je brojne autore i na svom repertoaru ima nekoliko kompozicija koje su namenski napisane za njega. Sa preko 60 koncerata Kvartet Nevski neguje specifičan muzički izraz i kroz pozitivan i zabavan pristup populariše klasičnu muziku. Ulaz na koncert je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari