Samit NesvrstanihFoto: Filip Tasić

Skejterski događaj – festival Samit Nesvrstanih vraća se sa tri događaja u maju i junu, te posetioce u Srbiji i regionu očekuju žurke, filmovi, fanzini… i sve to prethodi velikom finalu – sanaciji mostova širom Beograda 12. 13. 14. i 15. septembra.

Za sada će se ekipa Samita Nesvrstanih pobrinuti o manjim mostovima širom grada i Balkana, uz pomoć nadolazećih događaja, od kojih je prva u nizu Samit žurka i promocija fanzina „Sanacija Mosta“ koja nas očekuje 31. maja u KC Živa.

Fanzin izdaju Samit Nesvrstanih i Matrijarsija, u saradnji sa CHPO-om.

– „Sanacija Mosta“ prati stalnu izgradnju DIY skejtbord spota ispod Brankovog mosta gde je naš prvi posao kao „sanitizera mostova“ počeo. Obavezno bacite pogled da dobijete punu priču – ukazuju iz Samita Nesvrstanih.

Samit Nesvrstanih
Foto: Filip Tasić

Kako ističu, muziku će obezbediti ljudi koji prave mostove između žanrova: „Radio Romansa AKA Lenka Zdravković, jedna od unutrašnjih DJ-eva Samita, spaja lokalnu narodnu muziku sa UK bas muzikom, karipskim ritmovima i Baile Funk-om iz Brazila. Pink.Wav, koju ste možda videli prošlog septembra u Drugstore-u, Ljubimcu ili Uličnoj Galeriji, ili slušali na Movement radio ili Kiosk radio, vraća se u Beograd iz Atine da podeli svoj žanrovski miks teških basova, očaravajućih vokala, složenih brejkova, zavodljivih perkusija i svojih mediteranskih ritmova. Nadya Samodurova je već dobro poznata u Beogradu i Evropi zahvaljujući svom radu u muzičkoj industriji i kao bubnjarka u bendu Lucid Vox. Pratiće nas sa psihodeličnim zvucima i eklektičnim izborom koji odražava njeno bogato iskustvo i široko znanje raznih underground scena na Balkanu, u Evropi i Rusiji. Vlahek, jedan od vođa hidre Gomila iz Novog Sada, koji brzo osvaja Srbiju, pridružuje nam se da zatvori žurku. Provešće nas na putovanje između Orijenta i globalnog juga sa afro-latino perkusijama prožetim balkansko-srednjoistočnim melodijama“.

Sledeći event organizovan ovim povodom biće odžan 01. juna u DKC Incel, u Banja Lukci.

– Samit u saradnji sa Zenit skateboarding ekipom iz Banja Luke otvara skejt rampu koja je izgrađena u saradnji ova dva kolektiva. Podižemo atmosferu za skejt sesiju uz muziku. Program vode dva obećavajuća DJ-a iz Beograda, Matkec i Impedance – najavljuje ekipa Samita Nesvrstanih.

Treći event pred festival, pod nazivom Najkraći Samit, biće održan 21. juna.

– Jedan kratki Samit na najduži dan u godini, sa skejt sesijama, filmovima i muzikom. Program će zatvoriti Bam Bam kolektiv. Ostanite u toku jer će kompletan program za ovaj dan uskoro biti objavljen. Vidimo se po gradu(ovima)! – poručuju iz Samita Nesvrstanih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari