Kventin TarantinoFoto: Netflix / AFP / Profimedia

Režiser Kventin Tarantino u karijeri je snimio brojne filmove koji su oduševili i šokirali kritičare i publiku, ali postoji jedan film koji je njega šokirao i traumatizovao kada je bio dete.

Možda bi mnogi pretpostavili da se radi o nekom horor filmu, ali na poznatog režisera uticaj je imao jedan Diznijev animirani klasik.

Kako piše Far Out Magazine, a prenosi Index.hr, Tarantina je u detinjstvu traumatizovao film Bambi iz 1942. godine. Ovo uopšte nije iznenađujuće s obzirom na određene scene u filmu koje nisu primerene dečijem uzrastu.

„Bambi koji se razdvojio od majke, lovac koji je njegovu majku upucao i onaj užasni šumski požar uznemirili su me više nego bilo koji drugi film koji sam gledao. Bilo je kao da gledam apokalipsu iz perspektive životinja“, istakao je režiser u svojoj knjizi Cinema Speculation, prenosi Far Out.

Dodao je da je ovaj film „traumatizovao decu decenijama. Ali mislim da je, čak i više od psihološke dinamike radnje, neočekivani obrt u filmu bio ono što je izazvalo takav šok kod mene“, prenosi Far Out.

Tarantino je istakao da je problem bio i u načinu kako se film predstavljao u reklamama.

„TV reklame nisu istakle pravu prirodu filma. Naprotiv, usredsredile su se na ludorije simpatičnog Bambija i njegovih prijatelja. Ništa me nije pripremilo za srceparajući razvoj događaja. Da sam bio spremniji za ono što ću videti, to bi drugačije uticalo na mene“, zaključio je režiser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari