Kventin TarantinoFoto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Kventin Tarantino više nema planove da radi film The Movie Critic, za koji je najavljeno da će mu biti deseta i poslednja filmska režija.

Potvrđeno je da je Kventin Taratino odustao od ovog filma i da ne planira da menja scenario niti da oživi projekat u drugoj formi, već da pređe na nešto novo.

Glavnu ulogu u ovom filmu trebalo je da glumi Bred Pit, a Tarantino je u jednom trenutku rekao da je radnja smeštena u 1977. godinu i prati filmskog kritičara koji piše za časopis za odrasle.

Pričalo se i da će Pit glumiti neku verziju Klifa Buta, svog lika iz filma Bilo jednom u Holivudu, koji je u romanu veliki poznavalac filmova.

Tarantino je govorio o filmu The Movie Critic na prošlogodišnjem Kanskom festivalu, gde je rekao da ne želi da otkrije ništa dok gledaoci ne budu mogli da vide završen film.

Kventin Tarantino rekao je da će mu deseti film biti poslednji

Pre nego što je objavio da neće raditi film, osim izbora glavnog glumca, obezbeđena je i poreska subvencija od 20 miliona dolara od države Kalifornije.

Nije poznato koji projekat bi Kventin Tarantino mogao da izabere kao svoj naredni, jer je u međuvremenu već odustao od filma iz univerzuma Zvezdanih staza, jer mu je taj projekat bio preveliki.

„Slušajte, možda smislim ogromnu ideju. Ali sada, ideja o manjoj publici mi je mnogo privlačnija“, rekao je tada.

Pre dve godine razmišljao je o pravljenju televizijske serije od osam epizoda, ali ni to se nije ostvarilo.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari