Legendarni glumac iz serijala o Hariju Poteru je preminuo u 98. godini 1foto: youtube screenshot

Britanski glumac Lesli Filips preminuo je u svojoj 98. godini. Dok će mnogima ostati upamćen po glumi u serijalu „Carry on“, mlađi će ga se svakako sećati kao glasa koji je stajao iza Šešira za razvrstavanje iz filmova o Hariju Poteru.

Legendarni glumac iz serijala o Hariju Poteru je preminuo u 98. godini 2
Foto: Caroline Bonarde Ucci / CC BY 3.0 / Wikimedia Commons

Filips je za života glumio u 150 filmova. Pre nekoliko godina je preživeo svoj drugi moždani šlog, nakon kog se povukao i lečio od kuće. Fanovi Harija Potera dobro pamte koliko je Hari u filmovima strepio od odluke Šešira, koju je iza kamera izgovarao upravo Filips.

Mnogi britanski glumci su odali počast na društvenim mrežama pokojnom kolegi. Stujart Entoni je na svom tviteru podelio impresije o njegovoj smrti: „Napustio nas je divni Leslie Filips. U 98. godini. Pravi džentlmen, fantastičan glumac i najbolji čovek kog sam ikad upoznao. Njegove su priče bile najbolje… Počivaj u miru.“

Stariji obožavatelji poznaju Filipsa i po njegovoj ulozi u filmovima „Carry On“, koji su izlazili između 1958. i 1978. godine. Takođe je glumio uz Anđelinu Džoli u filmu „Lara Croft: Tomb Raider“ iz 2001. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari