Leskovački kulturni centar raspisao konkurs za umetnike 1Foto: JuGmedia

Leskovački kulturni centar (LKC) raspisuje konkurs za ovogodišnji 60. Oktobarski likovni salon, i poziva sve zainteresovane likovne, primenjene i multimedijalne umetnike da prilože svoje radove za ovu tradicionalnu izložbu. Konkurs je otvoren do 13. oktobra.

Pravo učešća imaju svi stvaraoci sa teritorije grada Leskovca, kao i autori iz regiona, bez obzira na njihov profesionalni status, a obaveza učesnika je da prijavu za konkurs dostave u elektronskoj formi.

Autori mogu da prijave najviše tri rada koji se po formi i sadržini mogu izložiti u Galeriji LKC-a.

Prijava treba da sadrži lične podatke, kontakt, fotografije radova koji se predlažu za izložbu i kratku biografiju, takođe u elektronskoj formi.

Radovi se mogu doneti lično, svakog radnog dana od devet do 14 časova ili poslati poštom na adresu: Leskovački kulturni centar, Bulevar oslobođenja 101, 16000 Leskovac, sa naznakom „Za Oktobarski likovni salon“.

Selekciju radova i odluku o nagradama za tri najbolja rada doneće stručni žiri, a rezultati i termin otvaranja izložbe biće objavljeni na sajtu i Fejsbuk stranici LKC-a.

Posle zatvaranja izložbe, autori su u obavezi da primljene radove preuzmu u roku od sedam dana.

Radove koji nisu izabrani za izlaganje, autori mogu podići u roku od sedam dana nakon završene selekcije.

Organizator ima pravo da odabrane radove objavi u katalogu i medijima.

Kontakt osoba za prijem radova je Ivan Mladenović (064/803 28 20), a za onlajn prijave Ivana Ristić (064/876 33 90, ivana.ristic1@gmail.com).

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.