Novoustanovljena nagrada Mreže kinoprikazivača Srbije za najbolji srpski igrani film 2021/2022. pripala je filmu “Leto kada sam naučila da letim“, u režiji Radivoja Raše Andrića i u produkciji filmske kuće Sense Production.

U konkurenciji su bili svi dugometražni igrani filmovi većinski srpske produkcije koji su premijerno prikazani u bioskopima u Srbiji u periodu od 1. januara 2021. do 31. maja 2022.godine: „Jedini izlaz“, „Lihvar“, „Oaza“, „Živ čovek“, „Nečista krv – Greh predaka“, „Toma“, „Pucnji u Marseju“, „Južni vetar – Ubrzanje“, „Nebesa“, „Kelti“, „Nije loše biti čovek“, „Zlatni dečko“, “Gejm”,„Leto kada sam naučila da letim“, „Prolećna pesma“, „Ključ“, „Bilo jednom u Srbiji“, ”Aleksandar od Jugoslavije”, “Vampir”, „Mrak“, „Opkoljeni“, „Heroji“, „Heroji radničke klase“, „Strahinja Banović“ i „Ne igraj na Engleze“.

Strukovni žiri čine svi članovi Mreže kinoprikazivača Srbije.

Na osnovu najviše prosečne ocene nagrada je pripala filmu „Leto kada sam naučila da letim“, nežnoj priči o odrastanju i pomirenju zasnovanoj na istoimnom romanu Jasminke Petrović.

Nagrada će biti uručena 26. novembra na Mećavniku, u okviru predstojeće Konferencije Mreže kinoprikazivača Srbije, koja će biti održana od 24. do 27. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari