Glumica Beba Lončar otvorila je sinoć 39. filmski festival u Sopotu – Sofest, izrazivši posebno zadovoljstvo što će na kraju festivala, 6. jula, u čast nagrađenih, biti prikazan film koji ju je proslavio – „Ljubav i moda“ iz 1960. reditelja Ljubomira Radičevića.

„Ovaj Festival je oduvek negovao spoj tradicije i budućnosti“, izjavila je na otvaranju Beba Lončar, naglasivši da joj je posebno drago što se ove godine, za nagrade Sofesta, takmiči sedam ostvarenja mladih autora, od kojih su mnogi debitanti.

Ceremoniju otvaranja upotpunio je defile poslenika sedme umetnosti, koji su na vespama u duhu filma „Ljubav i moda“ dolazili na Festival, kao i bend koji je svirao prepoznatljive muzičke teme iz ovog kultnog ostvarenja.

Takmičarski program Sofesta činiće filmovi „Žena sa slomljenim nosem“ Srđana Koljevića, koji je sinoć prikazan na otvaranju, „Plavi voz“ Janka Baljka, „Motel Nana“ Predraga Velinovića, omnibus „Neke druge priče“, „Srpski film“ Srđana Spasojevića, „Đavolja varoš“ Vladimira Paskaljevića i „Flešbek“ Aleksandra Jankovića, koje će žirirati Karpo Aćimović Godina, Miroslav Momčilović i Vojislav Brajović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari