Mads MikelsenFoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Na predstojećem, 19. Filmskom festivalu u Cirihu, danski glumac Mads Mikelsen dobiće Zlatno oko za dosadašnja postignuća u karijeri.

Mads Mikelsen će nagradu dobiti 6. oktobra, pred premijeru njegovog novog filma The Promised Land, iza koga stoji Nikolaj Arsel.

On u filmu glumi siromašnog kapetana Ludviga Kalena koji pokušava da posadi nešto na surovom terenu Jilanda i odbrani posed od lopova u 18. veku.

„Mads Mikelsen je veoma harizmatični glumac koji se uvek potpuno unese u svoje likove i očara publiku svojih izgledom i fizičkim performansom“, rekao je Kristijan Jungen, umetnički direktor festivala.

„On odiše snagom i ponekad ranjivošću istovremeno i, kao glavni glumac, ume da nosi filmove od A do Š, kao što to radi u novom filmu The Promised Land. Drago nam je da ćemo ga dočekati u Cirihu po prvi put.“

Mads Mikelsen je popularan i u Evropi i u Americi

Mikelsen je tokom karijere nominovan za BAFTA nagradu i dobio je Evropsku filmsku nagradu za Another Round, a za The Hunt iz 2013. dobio je nagradu za najboljeg glumca na Kanskom filmskom festivalu.

Nedavno je glumio uz Harisona Forda u filmu Indiana Jones and the Dial of Destiny, a poznat je po ostvarenjima Arctic, Polar, Doctor Strange i Casino Royal.

Filmski festival u Cirihu održava se od 28. septembra do 8. oktobra.

Izvor: Deadline

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari